Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στη Λουκία

Η Κινηματογραφική Λέσχη Σαμοθράκης "Λουκία Ρικάκη" διοργάνωσε τιμητική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη της Λουκίας, στις 20 Ιουλίου 2015, ώρα 21.00, στον Πολιτιστικό χώρο "Εργοστάσιο" (1ο χλμ. Καμαριώτισσας - Χώρας, Σαμοθράκη).

        

Ομιλητές: Αθανάσιος Βίτσας - Δήμαρχος Σαμοθράκης
                Δημήτρης Καλαντίδης - Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
                Γιάννης Σολδάτος - Συγγραφέας, σκηνοθέτης, διευθυντής των κινηματογραφικών εκδόσεων Αιγόκερως.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Άννα Τσάκωνα, υπεύθυνη προγράμματος της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης "Λουκία Ρικάκη" και του Πολιτιστικού χώρου "Εργοστάσιο". Προβλήθηκε η ταινία της Λουκίας «Το Αιγαίο μέσα από τα λόγια των ποιητών».

Η είσοδος στην εκδήλωση ήταν ελεύθερη.

Αναδημοσιεύσεις: ΑΝΤΙ - ΤΥΠΟΣ

                          www.radioevros.gr 

   

Καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, η κ. Άννα Τσάκωνα παρουσίασε την εκδήλωση με τα παρακάτω λόγια:

«Καλησπέρα σας,

σας καλωσορίζω στην έναρξη της 9ης κατά σειρά καλοκαιρινής περιόδου λειτουργίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Σαμοθράκης η οποία από φέτος φέρει το όνομα της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη.

Στη διάρκεια της εννιάχρονης πορείας της, η Κινηματογραφική μας Λέσχη είχε πολλές ευτυχείς συναντήσεις με τους δημιουργούς. Είχε τη χαρά να διασταυρωθεί με το έργο της Λουκίας Ρικάκη μέσα από την προσφορά της κυρίας Αθηνάς Ρικάκη.

Στην αποψινή μας εκδήλωση παρευρίσκονται οι:

Δημήτρης Καλαντίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας
και

Γιάννης Σολδάτος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και διευθυντής των κινηματογραφικών εκδόσεων Αιγόκερως.

Ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ. Θανάσης Βίτσας θα καλωσορίσει τους προσκεκλημένους μας.»

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας, αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο της Λουκίας, καταλήγοντας: "Από το έργο της Λουκίας φύτρωσε ένας λωτός να γεννηθούμε στο χυμό του εμείς πιο νέοι". Περισσότερα

Ο Γιάννης Σολδάτος, στην συγκινητική ομιλία του για την Λουκία, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «έκανε όλο και πιο αισθητή την παρουσία της μέσα πολιτιστικό μας γίγνεσθαι, αναπτύσσοντας μια πολυσχιδή προσωπικότητα.

Αυτή η παρατήρηση δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά μια στάση ζωής που προσωπικά την κατανοώ απόλυτα, κινούμενος κι εγώ στο ίδιο ευρύ πολιτιστικό πεδίο, τόσο που κάποτε ο αείμνηστος Θόδωρος Αγγελόπουλος μου είπε: «Διάλεξε αν είσαι παπάς ή ζευγάς». Και η απάντησή μου: «Θόδωρε, εσύ κάνεις πρωταθλητισμό σε ένα αγώνισμα, εγώ κάνω δέκαθλο». Η Λουκία Ρικάκη έκανε δεκαθλητισμό και αναδείχθηκε από τις κορυφαίες του είδους σ’ αυτόν τον τόπο, αλλά και πέρα από τα σύνορά του. Σκηνοθέτις και παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, φιξιόν και ντοκιμαντέρ, και αντίστοιχα τηλεοπτικών παραγωγών και θεατρικών παραστάσεων, συμπαραγωγές με το εξωτερικό, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας, συγγραφέας πολλών βιβλίων που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου, δημοσιογράφος, εκδότης, γραφίστρια, ιδρύτρια και διευθύντρια αρκετών φεστιβάλ κινηματογράφου, υπεύθυνη διεθνών δημοσίων σχέσεων ή παρουσιάστρια σε φεστιβάλ, διοργανώτρια ή εισηγήτρια συνεδρίων...» Περισσότερα