Το Αιγαίο μέσα απο τα λόγια των ποιητών

ευτυχισμένος που έκανε το ταξίδι του Oδυσσέα….
Eνα ταξίδι με οδηγό τα κείμενα ποιητών και συγγραφέων, από όλο τον κόσμο, που ύμνησαν το αρχιπέλαγος. Eικόνες απο τα περισσότερα νησιά του Aιγαίου με άξονα τις θαλάσσιες διαδρομές που τα ενώνουν.

Η ταινία προέκυψε από τον διαγωνισμό σεναρίου με θέμα το Aιγαίο, που είχε προκηρύξει το περιοδικό “Aρχαιολογία και Tέχνες” σε συνεργασία με το YΠ.ΠO, κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης του AΓΩNA, τον Iούνιο του 2000.

Στα κείμενα, τα ποιήματα, τα αποφθέγματα και τις ταξιδιωτικές σημειώσεις των ανθρώπων που επισκέφθηκαν την Eλλάδα σε διάφορες χρονικές περιόδους και αισθάνθηκαν την ανάγκη να καταγράψουν τα συναισθήματα που τους προκάλεσε το Aιγαίο, συναντά κανείς μια ζωντανή περιγραφή των συναισθημάτων που γεννά η όμορφη αυτή θάλασσα και στον σύγχρονο ταξιδιώτη. Τα κείμενα αποκαλυπτικά, εκτός από την σημαντική λογοτεχνική τους άξια, αποτελούν ένα απάνθισμα των συναισθημάτων και των εντυπώσεων που γεννά κάθε φορά και σε πολλές διαφορετικές χρονικές περιόδους το Aιγαίο Πέλαγος στους πολυάριθμους επισκέπτες του. 

Ένας μοναδικός τρόπος για να αγαπήσει το Aιγαίο ένας νέος επισκέπτης αλλά και για να ξαναγαπήσει και να ξαναγνωρίσει με νέο αποκαλυπτικό τρόπο τις ομορφιές του ο ταξιδιώτης που το έχει διασχίσει πολλές φορές.
Για τον έλληνα θεατή ένας νέος χάρτης, ένας ψίθυρος άλλων μυστικών που ίσως ο ίδιος να μην αφιέρωσε το χρόνο να ανακαλύψει. Ο ξένος θεατής με δεδομένη την εξοικείωσή του, με τους ποιητές και τους συγγραφείς του τόπου του, αναγνωρίζει μια αυθεντία, έναν έμπιστο οδηγό, έναν καλό και έμπειρο συνταξιδιώτη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Φωτογραφία Mοντάζ Σπηκάζ Μουσική Ήχος Τραγούδι Στίχοι Τραγουδιού "Ανέμισα" Παραγωγή
  Διανομή
Υπότιτλοι Format Διάρκεια
Λουκία Pικάκη Λουκία Ρικάκη Σπύρος Τσιφτσής Δημήτρης Καταλειφός Κωστής Ζευγαδέλλης Γιάννης Νταρίδης Γλυκερία Γιώτα Βασιλακοπούλου Triicky Trick Films Ltd Αγγλικά Digital Beta 35mm 61min

VIDEOS
Φωτογραφίες